perjantai 25. tammikuuta 2013

Kermainen kasviskeitto

                                                                      n. 4:lle henkilölle.


Mitä tehdä ruoaksi, kun ei ole jaksanut mennä kauppaan? Kaivan kaapista esiin kaikki mahdolliset keittoon kelpaavat raaka-aineet, kuorin ja pilkon ja viskaan pataan porisemaan. Joka kerralla improvisoin ja keksin jotain uutta.
Tässä ohjeessa käytetty siis KAIKKEA MAHDOLLISTA mitä kaapeista löytyi ;)

  • n. 8 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 1/4 parsakaalista
  • 1/4 kukkakaalista
  • 1 iso valkosipuli
  • kuivattuja suppilovahveroita muutama kourallinen
  • kourallinen vihreitä papuja
  • puoli purkkia säilykeherneitä
  • keräkaalia 
Liemi:
  • 2 kpl kanaliemikuutioita
  • pippurirouhetta
  • ripaus suolaa
  • sahramia (n. 1 tl)
  • 2 dl kermaa
Aloita pesemällä, kuorimalla ja paloittelemalla ainekset. Lisää kiehuvaan keitinveteen ensin liemikuutiot, sahrami ja pippuri. Sitten peruna, porkkana , kaali ja valkosipuli. Anna keittyä n. 15 minuuttia ja lisää sitten vasta  parsa- ja kukkakaali, sienet ja pavut. Anna keiton porista kannen alla vielä toiset 15 minuuttia, poista liedeltä ja lisää kerma (älä kiehauta!). Mausta vielä tarvittaessa suolalla oman maun mukaan.

Lisukkeeksi pestotäytteisiä patonkeja





Tee esipaistettuihin patonkeihin sivuttaisviillot, ja lisää pestoa veitsellä väleihin.
Ripottele päälle pippuria, ja voitele oliiviöljyllä.
Paista 200c uunissa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti