Pizzoja tulee tehtyä aina "mitä kaapista sattuu löytymään" -aineksilla. Tähän käytin:
- Kanasuikaleita
- Aurajuustoa
- Paprikaa
- Ananasta
- Juustoraastetta (suoraan 1 kg Oltermannista raastettu ;))
- Tomaattipyrettä
- Sipulia
- Valkosipulia
- Ruohosipulia&basilikaa
2,5dl vettä
reilu puolikas pussi kuivahiivaa
5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
loraus oliiviöljyä
Lämmitä vesi mikrossa reilusti yli kädenlämpöisen (n.42 asteiseksi) ja sekoita hiiva. Lisää suola, öljy ja sekoita jauhot vähitellen. Peitä liinalla ja aseta kulho johonkin lämpimään ( Itse käytän keittiön patteria, joka on sen verran leveä että kulho pysyy päällä, taikina kohoaa jo 15 minuutissa.)
Kohota liinan alla paikasta riippuen n. 30 minuuttia.
Yleensä aika mututuntumalla menee nämä minun mittasuhteet, tarvittaessa lisää kohotuksen jälkeen vielä hieman jauhoja ja jauhota myös leivinpaperi ennen taikinan levittämistä.
Paista 200 asteessa kunnes juusto on saanut kunnolla väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti